Translate

divendres, 1 de maig del 2015

Totes les cares nacionals de les monedes de 2 euros; motius representats en cada una (Bèlgica)


Bèlgica




El disseny de les monedes en euros de Bèlgica és obra de Jan Alfons Keustermans, director de l'acadèmia Municipal de Belles Arts de Turnhout. Hi ha tres sèries de monedes en circulació. Totes tenen curs legal.

La primera sèrie reprodueix, al centre de la moneda, l'efígie del rei Albert II i, en l'anell exterior, l'anagrama real, consistent en una «A» majúscula rematada per una corona, les dotze estrelles que simbolitzen Europa i l'any d'emissió.

El 2008, Bèlgica va modificar lleugerament el disseny a fi de complir les orientacions de la Comissió Europea. Les monedes de la segona sèrie també reprodueixen l'efígie del rei Albert II, però l'anagrama real i l'any d'emissió figuren en el centre de la moneda, així com les marques de la Fàbrica de la Moneda i el codi de país corresponent a Bèlgica («BE»).

En 2014, Bèlgica va introduir la tercera sèrie de monedes en euros, en què es mostra la imatge del rei Felip, el seu anagrama real («FP») i el codi de país corresponent a Bèlgica («BE»). Les marques de la Fàbrica de la Moneda figuren a banda i banda de l'any d'emissió.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada